How to Make Korean Spicy Tzimmes: A Step-by-Step Guide

როგორ გააკეთოთ კორეული ცხარე ციმმები: ნაბიჯ-ნაბიჯ სახელმძღვანელო

რა არის კორეული ცხარე ციმმები?

კორეული ცხარე ციმმები, ასევე ცნობილი როგორც "jjigae" ან "jjigae tzimmes", არის გულიანი და არომატული ჩაშუშული, რომელიც კორეული სამზარეულოს ძირითადი ნაწილია. მასში შედის ბოსტნეულის, ხორცის ნაზავი და პიკანტური, ქონდარი ბულიონი, რომელიც გაახარებს თქვენს გემოვნებას.

ინგრედიენტები, რომლებიც დაგჭირდებათ:

  • 1 ფუნტი ქათმის თეძოები უცვლელი, ტყავი ან თქვენი არჩევანის სხვა ხორცი, დაჭრილი ნაკბენის ზომის ნაჭრებად
  • 1 დიდი ხახვი, დაჭრილი
  • 2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
  • 1 ინჩი ჯანჯაფილი, დაჭრილი
  • 1 წითელი ბულგარული წიწაკა, დაჭრილი
  • 1 მწვანე ბულგარული წიწაკა, დაჭრილი
  • 1/2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
  • 1/2 ჭიქა დაჭრილი კარტოფილი
  • 1/4 ჭიქა დაჭრილი სოკო
  • 1/2 ჭიქა კიმჩი, დაჭრილი (სურვილისამებრ)
  • 1/2 ჭიქა გოჩუჯანგი (კორეული ჩილის პასტა)
  • 1/4 ჭიქა სოიოს სოუსი
  • 2 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი
  • 1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი
  • 1 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
  • 4 ჭიქა ქათმის ბულიონი ან წყალი
  • 1/4 ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი, დეკორაციისთვის
  • 1 სუფრის კოვზი მოხალული სეზამის მარცვლები, დეკორაციისთვის

ნაბიჯ-ნაბიჯ ინსტრუქციები:

ნაბიჯი 1: არომატების შეწვა

  1. დიდ ქვაბში ან ჰოლანდიურ ღუმელში გააცხელეთ სეზამის ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ ხახვი, ნიორი და ჯანჯაფილი და მოშუშეთ სურნელამდე, დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში.

ნაბიჯი 2: ბოსტნეულის დამატება

  1. ქვაბში დაამატეთ ბულგარული წიწაკა, სტაფილო, კარტოფილი და სოკო და შეწვით კიდევ 5 წუთი, სანამ ოდნავ დარბილდება.

ნაბიჯი 3: ხორცის ჩართვა

  1. ქვაბში ჩაამატეთ ქათამი ან ხორცი და მოხარშეთ სანამ ყველა მხრიდან არ შეწითლდება, დაახლოებით 5 წუთი.

ნაბიჯი 4: გემოს ბაზის შექმნა

  1. შეურიეთ გოჩუჯანგი, სოიოს სოუსი, ყავისფერი შაქარი და შავი პილპილი. ადუღეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ გოჩუჯანგი ოდნავ არ გაიხსნება.

ნაბიჯი 5: დაამატეთ ბულიონი და ადუღეთ

  1. ჩაასხით ქათმის ბულიონი ან წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე, დაახურეთ თავსახური და ადუღეთ 30-40 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ბოსტნეული რბილია და ხორცი არ მოიხარშება.

ნაბიჯი 6: ემსახურება ციმებს

  1. მიირთვით ცხარე ციმბი ცხელი, მორთული მწვანე ხახვითა და მოხალული სეზამის მარცვლებით. ასევე შეგიძლიათ მიირთვათ ბრინჯის გვერდით.

რჩევები და ვარიაციები:

  • ვეგეტარიანული ვერსიისთვის, გამოტოვეთ ქათამი ან ხორცი და დაამატეთ მეტი ბოსტნეული, როგორიცაა ტოფუ, ბადრიჯანი ან ყაბაყი.
  • შეგიძლიათ დაარეგულიროთ სანელებლების დონე მეტ-ნაკლებად გოჩუჯანგის დამატებით.
  • თუ გოჩუჯანგი არ გაქვთ, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ჩილის ფხვნილის, პაპრიკას და ცოტა კაიენის წიწაკის კომბინაციით.
  • თავისუფლად დაამატეთ სხვა ინგრედიენტები, როგორიცაა ზღვის პროდუქტები, სოკო ან ლობიოს ყლორტები.

ბლოგზე დაბრუნება

დატოვე კომენტარი

გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ კომენტარები უნდა იყოს დამტკიცებული მათ გამოქვეყნებამდე.