A Taste of Home: How to Make the Savory Vietnamese Braised Pork (Ga Kho Gung)

სახლის გემო: როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ვიეტნამური შემწვარი ღორის ხორცი (Ga Kho Gung)

სახლის გემო: როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ვიეტნამური შემწვარი ღორის ხორცი (Ga Kho Gung)

გა ხო გუნგი, რაც ნიშნავს „შემშრალი ქათამი ჯანჯაფილით“ არის პოპულარული ვიეტნამური კერძი, რომელიც მიირთმევს მთელ ქვეყანაში. იგი ცნობილია თავისი მდიდარი, სურნელოვანი არომატით და ნაზი, წვნიანი ქათმით. მიუხედავად იმისა, რომ ხშირად მზადდება ქათმის ხორცით, ის ასევე შეიძლება გაკეთდეს ღორის ხორცით, უგემრიელესი ვარიაცია, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ ორთქლზე მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.

ეს კერძი მარტივი მოსამზადებელია და იდეალურია კვირის სადილისთვის. თუმცა, მოხარშვას გარკვეული დრო სჭირდება, მაგრამ გემრიელ შედეგებს ლოდინი ღირს.

ინგრედიენტები გა ხო გუნგისთვის

ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • 1,5 ფუნტი ღორის მხარზე, კუბიკებად
  • 1 სუფრის კოვზი მარილი
  • 1 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
  • 1 სუფრის კოვზი თევზის სოუსი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 სუფრის კოვზი ხამანწკის სოუსი
  • 1 დიდი ხახვი, დაჭრილი
  • 1 დიდი ნაჭერი ჯანჯაფილი, დაჭრილი
  • 2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
  • 1/2 ჭიქა წყალი
  • 1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • 1 წითელი ჩილის წიწაკა, თხლად დაჭრილი (სურვილისამებრ)
  • ახალი კილანტრო და ხახვი დეკორაციისთვის

ინსტრუქციები

მიჰყევით ამ ნაბიჯებს Ga Kho Gung-ის შესაქმნელად:

  1. თასში შეურიეთ ღორის ხორცი, მარილი, პილპილი, თევზის სოუსი, შაქარი და ხამანწკის სოუსი. კარგად აურიეთ და გააჩერეთ მინიმუმ 30 წუთი, რათა არომატები ერთმანეთში აირიოს.
  2. გააცხელეთ მცენარეული ზეთი დიდ ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ ხახვი, ჯანჯაფილი, ნიორი და ჩილის წიწაკა და მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში, ხშირად ურიეთ, სანამ არ დარბილდება და არ გახდება არომატული.
  3. ტაფაში დაამატეთ მარინირებული ღორის ხორცი და მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში, ხშირად აურიეთ, სანამ არ დაიბრაწება ყველა მხრიდან.
  4. ჩაასხით წყალი ტაფაში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეამცირეთ ცეცხლი დაბალ ცეცხლზე, დაახურეთ თავსახური და ადუღეთ 1 საათის განმავლობაში, ან სანამ ღორის ხორცი დარბილდება. საჭიროების შემთხვევაში, მომზადების პროცესში დაამატეთ მეტი წყალი, რათა ღორის ხორცი არ გამოშრეს.
  5. ამოიღეთ სახურავი და გაზარდეთ სითბო საშუალოზე. მოხარშეთ კიდევ 10 წუთი, ან სანამ სოუსი ოდნავ შემცირდება და შესქელდება.
  6. მიირთვით ცხელი ორთქლზე მოხარშულ ბრინჯზე, მორთეთ ახალი კილანტროთი და ხახვი.

რჩევები გა ხო გუნგის დამზადებისთვის

აქ მოცემულია რამდენიმე რჩევა, რომელიც დაგეხმარებათ გააკეთოთ საუკეთესო Ga Kho Gung:

  • უფრო ტკბილი არომატისთვის, მარინადს დაამატეთ სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი.
  • თუ უფრო ცხარე კერძი გირჩევნიათ, დაამატეთ მეტი ჩილის წიწაკა. მარინადს ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ჩაის კოვზი ჩილის ფანტელები.
  • იმისათვის, რომ კერძი კიდევ უფრო არომატული გახდეს, ღორის ხორცის მოხარშვისას დაამატეთ ვარსკვლავი ან ორი ანისი.
  • გა ხო გუნგის დამზადება და გაცხელება შესაძლებელია. ნარჩენები შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში მაცივარში 3 დღემდე.

Ga Kho Gung არის გემრიელი და დამაკმაყოფილებელი კერძი, რომელიც იდეალურია ნებისმიერი შემთხვევისთვის. ნაზი ღორის ხორცი, არომატული სოუსი და არომატული სანელებლები აუცილებლად დაგიტოვებთ მეტის სურვილს.

    ბლოგზე დაბრუნება

    დატოვე კომენტარი

    გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ კომენტარები უნდა იყოს დამტკიცებული მათ გამოქვეყნებამდე.