How to Make So Obsessed's David Agmashenebel's Famous Georgian Thai Pork Belly

როგორ მოვამზადოთ ასე შეპყრობილი დავით აღმაშენებლის ცნობილი ქართული ტაილანდური ღორის მუცელი

So Obsessed-ის ქართული ტაილანდური ღორის მუცლის საიდუმლოების გამჟღავნება

დავით აღმაშენებელმა, კულინარიულმა ოსტატმა ცნობილი რესტორნის So Obsessed-ის უკან, თავისი ინოვაციური და გემრიელი შემოქმედებით მოხიბლა საკვების მოყვარულები. მის ყველაზე ცნობილ კერძებს შორის არის ქართული ტაილანდური ღორის მუცელი, არომატების უნიკალური შერწყმა, რომელიც აოცებს გემოვნების კვირტებს და აიძულებს სასადილოებს მეტის სურვილი.

ამ ყოვლისმომცველ სახელმძღვანელოში ჩვენ ჩავუღრმავდებით ამ შედევრის თქვენს საკუთარ სამზარეულოში ხელახლა შექმნის სირთულეებს. სწორი ინგრედიენტების შერჩევიდან დაწყებული სამზარეულოს სრულყოფილი ტექნიკის დაუფლებამდე, ჩვენ მოგაწვდით ცოდნით, რომ შთაბეჭდილება მოახდინოთ თქვენს მეგობრებსა და ოჯახის წევრებზე გემრიელი და დასამახსოვრებელი კერძით.

ინგრედიენტები, რომლებიც დაგჭირდებათ

სანამ ამ კულინარიულ თავგადასავალს შეუდგებით, შეაგროვეთ აუცილებელი ინგრედიენტები, რომლებიც თქვენს სამზარეულოს არომატული ნეტარების თავშესაფრად გადააქცევს.

  • ღორის მუცელი: შოუს ვარსკვლავი, აირჩიე ღორის მუცლის სქელი ნაჭერი ცხიმის კარგი ფენით მაქსიმალური არომატისა და სინაზისთვის.
  • სოიოს სოუსი: გადამწყვეტი ელემენტი კერძს ქონდარი სიღრმისა და უმამის ნოტების დასამატებლად.
  • თევზის სოუსი: ეს მძაფრი სანელებელი ამატებს მკაფიო უმამის და მარილიან დარტყმას, აძლევს უნიკალურ სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიის ელფერს.
  • ყავისფერი შაქარი: აბალანსებს ქონდარი გემოს სიტკბოს შეხებით კარგად მომრგვალებული პროფილისთვის.
  • ნიორი: აზიური სამზარეულოს მთავარი ელემენტია, ნიორი კერძს არომატული სირთულის და პიკანტურის ელფერს ანიჭებს.
  • ჯანჯაფილი: ახალი ჯანჯაფილი მატებს ნათელ და ოდნავ ცხარე გემოს, ლამაზად ავსებს სხვა ინგრედიენტებს.
  • ჩილის ფანტელები: სითბოს შეხება, რომელიც შეიძლება მორგებული იყოს თქვენი სურვილის მიხედვით, რაც ცეცხლოვან განზომილებას მატებს ღორის მუცელს.
  • ლაიმის წვენი: ციტრუსოვანი ნალექი, რომელიც წყვეტს ღორის ხორცის სიმდიდრეს და ამატებს გამაგრილებელ ელემენტს.
  • კილანტრო: არომატული და არომატული, კილანტრო მატებს ძლიერ შეხებას და ახალ, ბალახოვან ნოტებს.
  • ტაილანდური რეჰანი: ეს სურნელოვანი ბალახი გამორჩეულ არომატს ანიჭებს და კერძს სირთულის ელფერს მატებს.

ნაბიჯ-ნაბიჯ სახელმძღვანელო კულინარიული სრულყოფილებისკენ

ახლა, როდესაც თქვენ გაქვთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი, მოდით დავიწყოთ მოგზაურობა მარტივი კომპონენტების კულინარიულ შედევრად გადაქცევაში.

1. ღორის მუცლის მარინირება

  1. დიდ თასში შეურიეთ სოიოს სოუსი, თევზის სოუსი, ყავისფერი შაქარი, დაფქული ნიორი, გახეხილი კოჭა, ჩილის ფანტელები და ლაიმის წვენი.
  2. საფუძვლიანად აურიეთ მარინადი, სანამ ყველა ინგრედიენტი კარგად არ ერთვება.
  3. დაუმატეთ ღორის მუცელი მარინადს, დარწმუნდით, რომ იგი მთლიანად ჩაძირულია.
  4. დააფარეთ თასი პლასტმასის საფარით და შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში, ან იდეალურად მთელი ღამის განმავლობაში, რათა არომატები ღრმად შევიდეს ღორის ხორცში.

2. ღორის მუცლის შეწვა

  1. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 325°F (160°C) ტემპერატურაზე.
  2. დიდ ჰოლანდიურ ღუმელში ან მძიმე ფსკერზე ქვაბში დაამატეთ მარინირებული ღორის მუცელი და დარჩენილი მარინადი.
  3. ქვაბში დაამატეთ დაახლოებით 1 ჭიქა წყალი ან ქათმის ბულიონი.
  4. ქვაბს მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და შედგით ღუმელში 2-3 საათით, ან სანამ ღორის მუცელი წარმოუდგენლად ნაზი არ გახდება და არ დაიშლება.

3. დასრულება

  1. როგორც კი ღორის მუცელი მოიხარშება, გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ 10-15 წუთი.
  2. ორი ჩანგლის გამოყენებით დაჭერით ღორის მუცელი ნაკბენის ზომის ნაჭრებად.
  3. ცალკე ტაფაში გააცხელეთ სუფრის კოვზი ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ გახეხილი ღორის მუცელი და მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, ოდნავ გახეხილი.
  4. სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ დაჭრილი კილანტროთი, ტაილანდური რეჰანითა და ლაიმის წვენით.

სერვისის წინადადებები

ასე რომ, Obsessed's Georgian Thai Pork Belly არის მრავალმხრივი კერძი, რომლის მირთმევაც შეგიძლიათ სხვადასხვა გზით.

  • როგორც ძირითადი კერძი: მიირთვით ღორის მუცელი ორთქლზე მოხარშულ ბრინჯზე, მოხარშული ბოსტნეულის ან მარტივი სალათის თანხლებით.
  • სენდვიჩში: ჩაყარეთ ღორის მუცელი მოხალულ ფუნთუშაში თქვენი საყვარელი ტოპინგებით, როგორიცაა მწნილი ხახვი, კილანტრო და შრირაჩა მაიო.
  • როგორც ტოპინგი: გამოიყენეთ ღორის მუცელი, როგორც ტოპინგი ტაკოს, ბურიტოს ან სალათებისთვის, დაამატეთ არომატი და ტექსტურა.

რჩევები წარმატებისთვის

იმისათვის, რომ თქვენი კულინარიული მოგზაურობა იყოს ტრიუმფი, აქ არის რამოდენიმე ღირებული რჩევა, რომელიც უნდა გახსოვდეთ:

  • არ გამოტოვოთ მარინირების პროცესი: დაუთმეთ საკმაო დრო, რათა არომატებმა ღორის მუცელში ჩასვათ, რაც დაუვიწყარ გემოს მიიღებთ.
  • გამოიყენეთ მაღალი ხარისხის ინგრედიენტები: საუკეთესო შედეგისთვის აირჩიეთ პრემიუმ ღორის მუცელი და ახალი მწვანილი.
  • დაარეგულირეთ სანელებლების დონე: თავისუფლად შეგიძლიათ დაამატოთ მეტ-ნაკლებად ჩილის ფანტელები თქვენს უპირატესობებში.
  • მიირთვით დაუყოვნებლივ: მიირთვით ღორის მუცელი, სანამ ის ჯერ კიდევ ცხელია და ხრაშუნა ოპტიმალური არომატისთვის.

დასკვნა

ამ ყოვლისმომცველი სახელმძღვანელოს მიყოლებით, თქვენ შეძლებთ ხელახლა შექმნათ So Obsessed-ის ქართული ტაილანდური ღორის მუცლის ჯადოქრობა პირდაპირ თქვენს სამზარეულოში. ცოტა დროით, ძალისხმევით და კულინარიული ვნებით, შეგიძლიათ შთაბეჭდილება მოახდინოთ თქვენს მეგობრებსა და ოჯახის წევრებზე ინოვაციური და გემრიელი კერძით. ასე რომ, შეაგროვეთ თქვენი ინგრედიენტები, მიირთვით არომატები და დატკბით ამ დაუვიწყარი კულინარიული შედევრის გემოებით.

ბედნიერი სამზარეულო!

ბლოგზე დაბრუნება

დატოვე კომენტარი

გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ კომენტარები უნდა იყოს დამტკიცებული მათ გამოქვეყნებამდე.