Vegetable Khachapuri 'Eat Your Heart Out!': A Step-by-Step Guide

ბოსტნეულის ხაჭაპური "შეჭამე შენი გული!": ნაბიჯ-ნაბიჯ გზამკვლევი

ხაჭაპური: ქართული სიამოვნება, რომელიც არ შეიძლება გამოტოვოთ

ხაჭაპური, ქართული ყველით სავსე პური, კულინარიული შედევრია, რომელმაც მთელი მსოფლიო დაიპყრო გულები. მისი უხეში ყველის შიგთავსი, კარაქიანი ქერქი და დამაკმაყოფილებელი ყველის არომატი მას დაუძლეველ სიამოვნებად აქცევს. მაგრამ რა მოხდება, თუ გეტყვით, რომ ამ კლასიკური კერძის გემრიელობის სრულიად ახალ დონეზე აყვანა შეგიძლიათ რამდენიმე მარტივი შესწორებით? მოემზადეთ, რომ გაიგოთ, როგორ გააკეთოთ ბოსტნეულის ხაჭაპური "Eat Your Heart Out"!

შემდეგი დონის ხაჭაპურის საიდუმლო ინგრედიენტები

მიუხედავად იმისა, რომ ტრადიციული ხაჭაპური ყველის მოყვარულთა ოცნებაა, ბოსტნეულის დამატება გემოსა და ტექსტურას მატებს, რომელიც აოცებს თქვენს გემოვნებას. მაგრამ ეს არ ეხება მხოლოდ რომელიმე ბოსტნეულს; ჩვენ ვსაუბრობთ არომატების სიმფონიაზე, რომელიც სრულყოფილად ავსებს ყველს.

აქ მოცემულია არომატული დანამატების ნიმუშის სია:

  • ისპანახი: მისი მიწიერი სიმდიდრე ლამაზად ავსებს ყველს და მატებს სიახლეს.
  • მზეზე გამომშრალი პომიდორი: ეს პატარა ძვირფასი ქვები მოაქვს სიმკვრივისა და სიტკბოს, რაც აბალანსებს ყველის სიმდიდრეს.
  • სოკო: მათი umami არომატი ამაღლებს მთელ კერძს, ამატებს სირთულის ფენას.
  • წითელი ხახვი: სიმკვეთრის შეხება მატებს სიღრმეს და იცავს გემოს ზედმეტად ერთგანზომილებიანობის შეგრძნებას.
  • ბულგარული წიწაკა: მათი ტკბილი და წვნიანი ბუნება მატებს ძლიერ სიტკბოს, რომელიც ავსებს ქონდარი ყველს.

ნაბიჯ-ნაბიჯ გზამკვლევი საკუთარი ბოსტნეულის ხაჭაპურის დამზადებისთვის

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
  • 1/2 ჭიქა თბილი წყალი
  • 1 ჩაის კოვზი აქტიური მშრალი საფუარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი შაქარი
  • 1/2 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1/4 ჭიქა უმარილო კარაქი, გამდნარი
  • 1 ჭიქა გახეხილი ყველი (როგორიცაა მოცარელა ან სულგუნი)
  • 1/2 ჭიქა დაჭრილი ისპანახი
  • 1/4 ჭიქა მზეზე ხმელი პომიდორი, დაჭრილი
  • 1/2 ჭიქა დაჭრილი სოკო
  • 1/4 ჭიქა დაჭრილი წითელი ხახვი
  • 1/4 ჭიქა დაჭრილი ბულგარული წიწაკა
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

ინსტრუქციები:

  1. მოამზადეთ ცომი: თასში შეურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და მარილი. თანდათან დაამატეთ თბილი წყალი, აურიეთ რბილი ცომის მიღებამდე. მოზილეთ ცომი 5-7 წუთის განმავლობაში, შემდეგ მოათავსეთ ცხიმწასმულ თასში, გადააფარეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით და გააჩერეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1 საათით, ან სანამ ზომაში გაორმაგდება.
  2. შეწვით ბოსტნეული: სანამ ცომი ადუღდება, ტაფაში გააცხელეთ სუფრის კოვზი კარაქი საშუალო ცეცხლზე. შეწვით ისპანახი, მზეზე გამომშრალი პომიდორი, სოკო, წითელი ხახვი და ბულგარული წიწაკა დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ დარბილდება. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. დააყენეთ განზე.
  3. დააფორმეთ ხაჭაპური: როგორც კი ცომი ამოვა, დაჭერით და გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ წრედ, დიამეტრის დაახლოებით 10-12 სანტიმეტრით.
  4. აკრიფეთ ხაჭაპური: ცომის ერთი წრე მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. მოშუშული ბოსტნეული თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე, კიდეებს დაუტოვეთ 1 დიუმიანი საზღვარი. ბოსტნეულს თანაბრად მოაყარეთ ყველი.
  5. მოაყარეთ და გამოაცხვეთ: მოაყარეთ ცომის კიდეები შიგთავსზე, შექმენით ნავის მსგავსი ფორმა. ხაჭაპურს ზემოდან წაუსვით გამდნარი კარაქი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 400°F (200°C) დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება და ყველი არ გადნება და ბუშტუკდება.
  6. მიირთვით და მიირთვით: გამოიღეთ ხაჭაპური ღუმელიდან და მირთმევამდე რამდენიმე წუთით გააცივეთ. შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელი, თბილი ან თუნდაც ცივი. მიირთვით გემრიელი და დაუძლეველი ბოსტნეულის ხაჭაპური!

რჩევები იდეალური ხაჭაპურის შესახებ

  • უფრო მდიდარი არომატისთვის გამოიყენეთ ყველის ნარევი, როგორიცაა მოცარელა, სულგუნი და ფეტა.
  • თუ თავგადასავლების მოყვარული ხართ, დაამატეთ სხვა ბოსტნეული, როგორიცაა ყაბაყი, ბადრიჯანი ან ასპარაგუსი.
  • იმისათვის, რომ ხაჭაპური არ მიეკრას საცხობ ფირფიტაზე, გამოიყენეთ პერგამენტის ქაღალდი ან მსუბუქად წაუსვით ფურცელს.
  • ხრაშუნა ქერქისთვის გამოაცხვეთ ხაჭაპური ოდნავ მაღალ ტემპერატურაზე.

დასკვნა

ამ მარტივი და გემრიელი რეცეპტით თქვენ შეგიძლიათ თქვენი კულინარიული უნარებით შთაბეჭდილება მოახდინოთ თქვენს მეგობრებსა და ოჯახის წევრებზე და შექმნათ მართლაც დაუვიწყარი ხაჭაპურის გამოცდილება. ასე რომ, შეაგროვეთ ინგრედიენტები, ჩაიცვით შეფ-მზარეულის ქუდი და მოემზადეთ ხაჭაპურის გასაკეთებლად, რომელიც ყველა იტყვის: "Eat Your Heart Out!"

ბლოგზე დაბრუნება

დატოვე კომენტარი

გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ კომენტარები უნდა იყოს დამტკიცებული მათ გამოქვეყნებამდე.